Helsingborgs Stadsteater
Karl Johans gata 1
252 67
Helsingborg
Följ oss

”Det ser grymt bra ut”

En händelserik säsong, mycket publik och en splitterny teaterrestaurang. Det ser teaterchefen Moqi Simon Trolin fram emot spelåret 23/24.

– Det ser grymt bra ut, säger Moqi Simon Trolin inför sin första höst som chef på Helsingborgs stadsteater. Han har höga förväntningar på repertoaren som bjuder på något för de flesta åldrar och smaker. Musikal med burleska inslag, en älskad familjeföreställning, drabbande relationsdramer och mycket humor; allt det som Helsingborgspubliken gillar – och lite till.
– Det ska bli spännande. Storan och Lillan är två jäkligt fina scenrum som håller hög kvalitet jämfört med liknande teatrar runt om i Skandinavien. Det är häftigt, tycker jag.
Totalt sju produktioner kommer växa fram på scenerna under säsongen. Lägg därtill torsdagarnas populära soppteaterföreställningar och alla andra evenemang som presenteras löpande under spelåret.
Ett viktigt tillskott blir den nya restaurangen som öppnar till hösten, vägg i vägg med Storan, och byggnationen av Hasse Alfredsons plats utanför Lillan.
– Teatern får två helt nya fronter och jag tror att det blir en nytändning med många möjligheter. Tänk om det här området kan bli en mötesplats som gör att genomströmningen av människor ökar mellan betonghusen. Det vore jätteroligt!

Publicerad

24 juni, 2023
© Helsingborgs Stadsteater. All rights reserved. Powered by Marknadsavdelningen HASAB.