Helsingborgs Stadsteater
Karl Johans gata 1
252 67
Helsingborg
Följ oss

Frankrike inspirerar Culise – Helsingborgs hetaste krog 

5 frågor till kökschef Isabell Seger, en av fyra krogprofiler bakom nya Teaterkrog Culise som beskrivs som ett storstadsbrasserie i hjärtat av Helsingborg.

Salut Isabell! Vad blir det för mat?

–Culise serverar franskinspirerad brasseriemat, men lämnar även lite utrymme för Norden och övriga Europa på menyn. Klassiskt stuk med en modern touch.

Varför föll valet på det franska köket?

–Vi känner att det adderar något till utbudet av restauranger i Helsingborg, och tycker även att det franska köket har något för alla smaker och tillfällen.

Vilka har varit dina ledord när du skapat menyn?

–Elegans, storstadsbrasserie, hantverk och som alltid, kärlek till råvaror.

Vem tror du kommer hänga på Teaterkrog Culise?

–Jag hoppas att alla ska vilja hänga på Culise nu när de här vackra lokalerna äntligen får komma till liv igen! Vi vill vara ett vattenhål för både små och stora sällskap, för gäster som vill svänga förbi på en drink eller en dessert, för gäster som vill uppleva en helkväll med eller utan teater, för privata middagar och stora arrangemang… och så hoppas jag få se lite skådespelare från teatern!

Och vad hoppas du att gästerna ska uppleva vid sitt besök?

–Jag hoppas att gästerna ska känna ”Äntligen!” Precis som vi gör, att de ska få lite storstadsvibbar och en känsla av att aldrig vilja åka hem. Och såklart att de ska hitta sina favoriter på menyn som gör att de kommer tillbaka!

MER OM CULISE

Teaterkrog Culise har öppet alla dagar i veckan och erbjuder både à la carte och teatersupé med inspiration från det franska köket. Bakom satsningen står välkända matprofiler som Isabell Seger och Felix Paradis (Nabo Matbar, Lenoteque) samt Kristoffer Sköld och Eva Sköld (Regio).

Du kan också slå dig ner i foajébaren som öppnar 1h innan föreställningen börjar. Här serverar Culise enklare mat och dryck som du kan njuta av innan föreställningen eller i pausen. Förbeställ gärna, då kommer du till framdukat bord och kan njuta av stämningen i foajén innan du slår dig ner i salongen.

Läs mer här om hur du kan förbeställa! 

Intervju av: Jenny Petersson

Publicerad

29 oktober, 2023
© Helsingborgs Stadsteater. All rights reserved. Powered by Marknadsavdelningen HASAB.